Interview met Nieck de Weerd ;-)

Voor deze allerrr-eerste blogpost heb ik mezelf geïnterviewd. We hebben afgesproken in Cafe de Pijp en het is woensdagmiddag 6 september 2017. Het is echt een bijzonder interview geworden met antwoorden die ik zeker niet altijd had verwacht. Veel plezier met lezen.

Wie ben je?

Nieck, 29, woont in Amsterdam en houdt van groei, reizen, lezen, fitness, voetbal en tennis.

Na zes jaar werken in online marketing (b2b, Agency en b2c) vond ik het een goed idee om voor mezelf te beginnen. ‘Ik werk nooit meer voor een baas’, dat soort kreten. Niet dat ik een hekel heb aan bazen. Zeker niet. Het is meer dat ze een hekel krijgen aan mij (grapje).

Nee, van kind af aan zit het ondernemende er wel in. Ik handelde in alles; van postzegels, simkaarten, vinyl-singles, tot aan bikini’s die ik importeerde uit China en verkocht via de Duitse eBay zo’n 12 jaar geleden.

Werken voor wie, wanneer en vanaf een locatie naar keuze. Dát wilde ik creëren. Toen het moment daar was, besloot ik ervoor te gaan.

Wat doe je?

Als online marketing specialist help ik bewuste MKB-ers en ondernemers aan meer betalende bezoekers via hun website. Dit doe ik op twee manieren: via meer bezoekers of door het verbeteren van de website (zodat je meer haalt uit hetzelfde aantal bezoekers). Ik help op strategisch en uitvoerend gebied, denk aan bijvoorbeeld Google AdWords, Facebook advertising, SEO en het optimaliseren van de website.

Nu, negen maanden, zo’n 20 klanten en trips naar Bali en de Filipijnen verder, kan ik zeggen dat het het lekker gaat.

Oh, en deze website staat met deze blogpost dan ook eindelijk online. Feestje.

Waarom doe je wat je doet?

Ik ben dagelijks bezig met zelfontwikkeling en bewustzijn. Dit heeft me zoveel gebracht, dat ik heb besloten om ondernemers te gaan helpen die vooral andere mensen willen helpen. Online marketing is mijn passie, daarom heb ik besloten om beide te combineren. Ik help bedrijven die mensen helpen groeien qua mind, body en health met hun online marketing, zodat zij hun bereik en online omzet maximaliseren.

Wie zijn deze klanten?

Hiervoor werkte ik als online marketeer bij Personal Body Plan en van daaruit is mijn interesse voor body, mind en health gegroeid en ben ik in de ‘scene’ blijven hangen. Klanten waarvoor ik werk zijn o.a. GuyDroog.com, Rocycle, Lifemaxx Fitness, Fresh Fitness, Medico Vision, Pintip Betaalautomaten (mijn eerste werkgever), BayesianBodybuilding.com en Viervragen.nl.

Wat wil je doen?

Goede vraag Nieck. Wat ik nu doe, wil ik heel graag doen. Ik wil dit blijven doen, maar dan uitbreiden met bijvoorbeeld een shop waarvan ik zelf de eigenaar ben en volledig de touwtjes in handen heb (iets met autonomie). Klantgerichtheid is écht een obsessie van me en ik zou dit heel graag zelf willen uitrollen.

Waarom deze blog?

Met deze blog wil ik graag mijn verhaal delen als online marketing specialist en ondernemer. Waar loop ik tegenaan? Waar ben ik mee bezig? Wat heb ik gedaan en wat ga ik doen? Ook al zou ik er maar één iemand mee inspireren, dan is mijn dag goed.

“De belangrijkste twee personen voor wie ik schrijf zijn jij en ik.”

Waar ga je over schrijven?

Ik ga schrijven over mijn reis als startende ondernemer, de lessen die ik leer en heb geleerd, reizen, klantverhalen, een beetje over online marketing, kortom: helemaal waar ik zelf zin in heb. Met een kleine knipoog, dat wel, omdat ik vind dat we het leven absoluut niet al te serieus moeten nemen.

Ik ben leuk om mee te werken en alleen mijn resultaten zijn serieus, zeg ik soms. Al is het natuurlijk treffender als klanten dit over je zeggen. Kijken of ik er een paar zover kan krijgen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Vier het leven. Vier je succesjes. En je fouten. Hoe klein of hoe groot ook. Cheers!

Nieck de Weerd

Sportief, enthousiast, leergierig en gedreven. Als Online Marketing Specialist help ik bewuste ondernemers in de branche voor health, mind en body aan meer omzet. Ik werk vanaf 2017 minimaal drie maanden per jaar in het buitenland - nog één te gaan!

Mag ik cookies plaatsen? Met deze cookies kan ik je website bezoek analyseren en verbeteren.
Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.